Voordelen

De voordelen van een houtrookfilter

Lees ook:

Daarom kies je voor een ABCAT® houtrookfilter

Het ABCAT® houtrookfilter maakt verantwoord en schoon stoken mogelijk. Het filter kraakt onvolledig verbrande verbindingen in houtrook en verbrandt deze moeiteloos na. Zo kun je onbezorgd en verantwoord genieten van een heerlijk avondje stoken met vrienden en familie. 

Tot 96% vermindering van uitstoot schadelijke stoffen

De ABCAT® is een houtrookfilter met katalysatortechniek. Het filter vermindert tot 96% van de onvermijdelijke uitstoot van schadelijke stoffen zoals PAK’s en fijnstof (roet, teer, as en houtstof). De houtkachel is hierdoor niet meer te ruiken en veroorzaakt geen overlast meer.

Maar ook met een filter blijft het belangrijk dat de kachel voldoet aan de EcoDesign-eisen en je op een verantwoorde manier stookt. Pas dan werkt het filter optimaal.  Lees hier meer over verantwoord stoken.

 

“Mijn kachel is buiten niet meer te ruiken!”

De ABCAT® is in staat om de kenmerkende geur van houtrook te neutraliseren. Dit houdt in dat de geur van houtrook kort bij de monding van de schoorsteen niet als zodanig herkenbaar is of herleidbaar is tot rookgas van een houtkachel. Bij de katalytische naverbranding worden namelijk op molecuulniveau organische verbindingen afgebroken. Deze worden omgezet in verbindingen die minder schadelijk zijn en minder geuren.

Eenvoudig te plaatsen en schoon te maken

De katalysator is eenvoudig te plaatsen in een bestaand of in een nieuw rookgasafvoerkanaal. Het heeft een geringe invloed op de natuurlijke trek in uw schoorsteen. Daarnaast is het houtrookfilter zeer eenvoudig schoon te maken. Dit kan namelijk door de ABCAT® uit te kloppen of af te spoelen. Lees hier meer over het reinigen van de ABCAT®.

Gaat zeker 20 stookseizoenen mee

De ABCAT® is gemaakt van RVS en edelmetaal en gaat zoals bedoeld met de ABCAT® zeker 20 stookseizoenen mee. Lees hier meer over de levensduur.

Ga voor zekerheid; 5 jaar garantie op de ABCAT®

Binnen 3 maanden na aanschaf van je ABCAT® Houtrookfilter kan je het filter online registreren en daarmee je garantie verlengen van 2 naar 5 jaar. Dit betreft verlengde garantie op de constructie bij normaal gebruik. Lees hier meer over de garantie(voorwaarden).

Bekijk de video

Video afspelen
Zoek