Voordelen

Daarom kiest u voor een ABCAT® houtrookfilter

 

De ABCAT® heeft een aantal belangrijke voordelen, deze staan hieronder op een rij. Bekijk op deze pagina de infographic, waarin de voordelen op een overzichtelijke manier zijn vermeld.

 

“Mijn kachel is buiten niet meer te ruiken!”


De ABCAT is in staat om de kenmerkende geur van houtrook te neutraliseren. Dit houdt in dat de geur van houtrook kort bij de monding van de schoorsteen niet meer als zodanig herkenbaar is of herleidbaar is tot rookgas van een houtkachel. Bij de katalytische naverbranding worden namelijk op molecuulniveau organische verbindingen afgebroken. Deze worden omgezet in verbindingen die minder schadelijk zijn en minder geuren.

 

Tot 96% vermindering van uitstoot schadelijke stoffen


De ABCAT® is een houtrookfilter met katalysatortechniek, dit zorgt ervoor dat de geur van de rook uit de schoorsteen sterk wordt verminderd. Het filter zorgt er namelijk voor dat er tot 96% vermindering van de onvermijdelijke uitstoot van schadelijke stoffen zoals PAK’s en fijnstof (roet, teer, as en houtstof) plaatsvindt. Hierbij is het echter belangrijk dat u in het bezit bent van een goede kachel en op de goede manier stookt. Lees hier meer over verantwoord stoken.

 

Eenvoudig te plaatsen en schoon te maken


De katalysator is eenvoudig te plaatsen in een bestaand of in een nieuw rookgasafvoerkanaal. Het heeft een geringe invloed op de natuurlijke trek in uw schoorsteen. Daarnaast is de houtrookfilter zeer eenvoudig schoon te maken. Dit kan namelijk door de ABCAT® uit te kloppen of af te spoelen. Lees hier meer over het reinigen van de ABCAT.

 

Gaat zeker 20 stookseizoenen mee


De ABCAT® is gemaakt van RVS en edelmetaal en gaat zeker 20 stookseizoenen mee. Lees hier meer over levensduur en garantie.