Onderhoud

Hoe onderhoud je het ABCAT® houtrookfilter

Lees ook:

Het schoonmaken en reinigen van het ABCAT® houtrookfilter

Net als de houtkachel, moet ook het ABCAT® houtrookfilter worden schoongemaakt. We adviseren je om het filter regelmatig schoon te maken en de as die erin achterblijft te verwijderen. Wanneer de ABCAT® regelmatig haar bedrijfstemperatuur bereikt is dit voornamelijk minerale as. Deze as vind je ook terug op de bodem van de kachel als bodemas. Om de ABCAT® te reinigen kun je, wanneer de kachel en ABCAT® koud zijn, de module uit de pijp nemen. De ABCAT® kan vervolgens met lauw of warm water worden schoongespoeld. De module kan direct weer worden teruggeplaatst. 

Hoe vaak je het filter moet schoonmaken hangt van veel factoren af zoals het aantal branduren, de aard van de brandstof en het ontwerp van de kachel en de schoorsteen. We adviseren om het filter tegelijk schoon te maken met het legen van de aslade van de kachel. Aan de hand van de hoeveelheid as die uit de module komt, kun je bepalen hoe vaak het filter moet worden schoon gemaakt.  

Het onderhoud in beeld

Het ABCAT® houtrookfilter is eenvoudig schoon te maken en te reinigen. In een aantal simpele stappen leggen wij aan de hand van de onderstaande video uit hoe het filter het beste onderhouden kan worden.

Bekijk de video

Video afspelen
Zoek