Reviews

Lees hier de ervaringen en beoordelingen van de gebruikers

Wat andere gebruikers zeggen over de ABCAT® Houtrookfilter

Een houtrookfilter toepassen op een houtkachel is voor vele houtstokers een nieuwe stap in het proces om op een verantwoorde manier hout te stoken. Gelukkig zijn al vele houtstokers u voor gegaan en hebben zij hun ervaring gedeeld met ons.

ABCAT® Houtrookfilter houtkachel verwantwoord stoken

 

Wij zijn van mening dat tevreden kopers, de beste verkopers zijn. Het klinkt wat cliché, maar het is echt zo. We geloven absoluut in het toepassen van het houtrookfilter, maar we houden er niet van om uw met grote woorden en mooie superlatieven te overtuigen. We laten de houtstokers die ervaring hebben met het ABCAT® Houtrookfilter daarom graag het woord doen, dan mag u zelf oordelen.

Even wennen en zoeken maar rendement hoger

Rated 4 out of 5
24 november 2020

Abcat direct boven de kachel gemonteerd. Eerste paar keer getest. Toen zag je tot het filter de rvs pijp verkleurde ( kleur die je ook bij uitlaten van auto’s en motoren wel eens ziet) Vervolgens advies van eerdere recensies de pijp met grof schuurpapier geschuurd ( gekrast ) en ontvet. Meerdere lagen gespoten en blijft erg netjes. Na enkele keren stoken merk ik duidelijk dat de kachel heter word en het hout beter opbrand. Aangezien ik geen professionele stoker ben, heeft het wel even geduurd voor de abcat echt beviel. Buiten is een merkbaar verschil voor en na het filter.

Enig nadeel vind ik wel dat de abcat prijzig is. En dat er geen versie is die verjongend is. ( mof/spie)

Casper

Werkt goed, wel eerst oefenperiode

Rated 4 out of 5
21 februari 2020

De Abcat functioneert prima, want de schoorsteen trekt goed en er komt (op een enkel moment na) totaal geen kleur en geur uit. Dus ik neem aan dat het een teken is dat de luchtvervuiling werkelijk minimaal is.

Filter is wel gevoelig voor een goede trek, dus moest daarvoor wel een poos oefenen voor juiste gebruik zonder uitgaan van de kachel of rook in huiskamer. Voor mij nu het beste gebruik: met Zwitserse methode aansteken en de eerste keer daarop precies op juiste tijd aanvullen; lucht toevoer onder en boven altijd van begin tot eind helemaal open laten staan en oprakelpook nooit gebruiken; voor hout vochtmetertje gebruiken; het schoonspoelen van filter voor de zekerheid telkens na twee of drie (lange) avonden.

Het uitnemen en uitspoelen van de filter gaat wel heel gemakkelijk.

Kachel levert nu gezellig constante vlammen op en het lijkt wel of het rendement iets groter is.

Ik hoop dat ie het nog lang zo doet, dan is de investering zeker de moeite waard.

Johan

Het filter werkt uitstekend

Rated 5 out of 5
12 februari 2020

De Abcat functioneert prima, want de schoorsteen trekt goed en er komt (op een enkel moment na) totaal geen kleur en geur uit. Dus ik neem aan dat het een teken is dat de luchtvervuiling werkelijk minimaal is. Filter is wel gevoelig voor een goede trek, dus moest daarvoor wel een poos oefenen voor juiste gebruik zonder uitgaan van de kachel of rook in huiskamer.

Voor mij nu het beste gebruik: met Zwitserse methode aansteken en de eerste keer daarop precies op juiste tijd aanvullen; lucht toevoer onder en boven altijd van begin tot eind helemaal open laten staan en oprakelpook nooit gebruiken; voor hout vochtmetertje gebruiken. Het schoonspoelen van filter voor de zekerheid telkens na twee of drie (lange) avonden. Het uitnemen en uitspoelen van de filter gaat wel heel gemakkelijk. Kachel levert nu gezellig constante vlammen op en het lijkt wel of het rendement iets groter is. Ik hoop dat ie het nog lang zo doet, dan is de investering zeker de moeite waard.

Anoniem

Deel uw ervaring