Reviews ABCAT® Houtrookfilter

Wat andere gebruikers zeggen over het ABCAT® Houtrookfilter

Een houtrookfilter toepassen op een houtkachel is voor vele houtstokers een nieuwe stap in het proces om op een verantwoorde manier hout te stoken. Gelukkig zijn al vele houtstokers u voor gegaan en hebben zij hun ervaring gedeeld met ons.

Wij zijn van mening dat tevreden kopers, de beste verkopers zijn. Het klinkt wat cliché, maar het is echt zo. We geloven absoluut in het toepassen van het houtrookfilter, maar we houden er niet van om uw met grote woorden en mooie superlatieven te overtuigen. We laten de houtstokers die ervaring hebben met het ABCAT® Houtrookfilter daarom graag het woord doen, dan mag u zelf oordelen.

4.3
Rated 4.3 out of 5
4.3 van 5 sterren (op basis van 13 reviews)
Uitstekend46%
Heel goed39%
Gemiddeld15%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Prima filter voor mijn houtkachel

Rated 4 out of 5
december 14, 2020

Nu sinds een aantal maanden stook ik mijn houtkachel (Dik Geurts Folke) met het filter er tussen en dat werkt prima. Merk qua branden geen verschil en buiten merk je niet eens meer dat hij aanstaat. Dus nu volle bak stoken, zonder zorgen over klachten uit de buurt.

G. Burgers

Even wennen en zoeken maar rendement hoger

Rated 4 out of 5
november 24, 2020

Abcat direct boven de kachel gemonteerd. Eerste paar keer getest. Toen zag je tot het filter de rvs pijp verkleurde ( kleur die je ook bij uitlaten van auto’s en motoren wel eens ziet) Vervolgens advies van eerdere recensies de pijp met grof schuurpapier geschuurd ( gekrast ) en ontvet. Meerdere lagen gespoten en blijft erg netjes. Na enkele keren stoken merk ik duidelijk dat de kachel heter word en het hout beter opbrand. Aangezien ik geen professionele stoker ben, heeft het wel even geduurd voor de abcat echt beviel. Buiten is een merkbaar verschil voor en na het filter.
Enig nadeel vind ik wel dat de abcat prijzig is.
En dat er geen versie is die verjongend is. ( mof/spie)

Casper

Werkt goed, wel eerst oefenperiode

Rated 4 out of 5
februari 21, 2020

De Abcat functioneert prima, want de schoorsteen trekt goed en er komt (op een enkel moment na) totaal geen kleur en geur uit. Dus ik neem aan dat het een teken is dat de luchtvervuiling werkelijk minimaal is.
Filter is wel gevoelig voor een goede trek, dus moest daarvoor wel een poos oefenen voor juiste gebruik zonder uitgaan van de kachel of rook in huiskamer. Voor mij nu het beste gebruik: met Zwitserse methode aansteken en de eerste keer daarop precies op juiste tijd aanvullen; lucht toevoer onder en boven altijd van begin tot eind helemaal open laten staan en oprakelpook nooit gebruiken; voor hout vochtmetertje gebruiken; het schoonspoelen van filter voor de zekerheid telkens na twee of drie (lange) avonden.
Het uitnemen en uitspoelen van de filter gaat wel heel gemakkelijk.
Kachel levert nu gezellig constante vlammen op en het lijkt wel of het rendement iets groter is.
Ik hoop dat ie het nog lang zo doet, dan is de investering zeker de moeite waard.

Johan

Het filter werkt uitstekend

Rated 5 out of 5
februari 19, 2020

De Abcat functioneert prima, want de schoorsteen trekt goed en er komt (op een enkel moment na) totaal geen kleur en geur uit. Dus ik neem aan dat het een teken is dat de luchtvervuiling werkelijk minimaal is. Filter is wel gevoelig voor een goede trek, dus moest daarvoor wel een poos oefenen voor juiste gebruik zonder uitgaan van de kachel of rook in huiskamer.
Voor mij nu het beste gebruik: met Zwitserse methode aansteken en de eerste keer daarop precies op juiste tijd aanvullen; lucht toevoer onder en boven altijd van begin tot eind helemaal open laten staan en oprakelpook nooit gebruiken; voor hout vochtmetertje gebruiken.
Het schoonspoelen van filter voor de zekerheid telkens na twee of drie (lange) avonden. Het uitnemen en uitspoelen van de filter gaat wel heel gemakkelijk. Kachel levert nu gezellig constante vlammen op en het lijkt wel of het rendement iets groter is. Ik hoop dat ie het nog lang zo doet, dan is de investering zeker de moeite waard.

Johan

Werking goed afwerking slecht

Rated 3 out of 5
november 5, 2019

Sedert een jaar een abcath geplaatst op een Scan houtkachel. Lijkt prima te werken qua geur buiten, ook bij dompig weer. Echter na twee weken bladdert de zwarte verf van de pijp. Opnieuw gespoten met spuitbus van de firma met zelfde resultaat, Nu gespoten met VHT uitlaat lak voorzichtig laten drogen en verf laten bakken/inbranden, echter na twee weken bladdert alles er weer af. Deze RVS pijp is helaas dus niet geschikt om te kleuren.

Dennis van Aalst

Antwoord van ABCAT® Houtrookfilter

Bedankt voor uw positieve review met betrekking tot de werking van de ABCAT. De ABCAT wordt in blank RVS geleverd. Wanneer men deze in de kleur van de kachel wil spuiten kan de dealer of eindgebruiker dit zelf doen. Indien u zelf de ABCAT wilt gaan spuiten is het van belang dat de buis eerst wordt ontvet met thinner en daarna licht wordt geschuurd (bekrassen is een beter woord). Daarna kan het filter zonder problemen in meerdere dunne lagen worden gespoten met hitte-bestendige lak. Van belang is dat de lak helemaal droog is voordat de buis wordt verhit, anders kun je blaasjes in de lak of een slechte hechting krijgen.