Reviews

Lees hier de ervaringen en beoordelingen van de gebruikers

Wat andere gebruikers zeggen over de ABCAT® Houtrookfilter

Een houtrookfilter toepassen op een houtkachel is voor vele houtstokers een nieuwe stap in het proces om op een verantwoorde manier hout te stoken. Gelukkig zijn al vele houtstokers u voor gegaan en hebben zij hun ervaring gedeeld met ons.

ABCAT® Houtrookfilter houtkachel verwantwoord stoken

 

Wij zijn van mening dat tevreden kopers, de beste verkopers zijn. Het klinkt wat cliché, maar het is echt zo. We geloven absoluut in het toepassen van het houtrookfilter, maar we houden er niet van om uw met grote woorden en mooie superlatieven te overtuigen. We laten de houtstokers die ervaring hebben met het ABCAT® Houtrookfilter daarom graag het woord doen, dan mag u zelf oordelen.

Ik ben er blij mee

Rated 5,0 out of 5
10 oktober 2023

Ik heb even opnieuw mijn kachel moeten ontdekken. Ik heb een Nestor Martin met het woodbox principe. Het blijkt dat met filter ingeschakeld de lucht toevoer op maximaal moet. Ik haal soms de benodigde 350 graden maar meestal hangt de temperatuur op 290. Maar wat een fantastische beleving: heel veel blauwe vlammen dus volledige verbranding. Het hout ligt echt twee! keer zo lang. Buiten ruik ik soms niets, soms iets. Maar voor mijn gevoel iets van hooguit 30 procent van de intensiteit voordat ik met het filter stookte. En steeds vaker niets te ruiken. Ondanks dat het soms maar 290 graden wordt qua rookgastemperatuur reinigt het filter zichzelf prima. Ook een groot voordeel: voorheen lagen er roetvlokken op mijn auto en in de tuin, die zie ik niet meer. Ook de verbrandingskamer en de ruit zijn vrij van roet. Ik had dit ding jaren terug willen hebben. Zelf gelakt, na goed schuren met staalwol en zelf geplaatst. Voor de handige klusser is het eenvoudig te doen.

Ron

Werkt tot zo ver

Rated 5,0 out of 5
3 augustus 2023

Afgelopen voorjaar heb ik de abcat aangeschaft en laten installeren. Nog voor de zomer heb ik mijn kachel nog een paar keer flink opgestookt en merkte ik dat het filter zijn werk deed. Er was geen rook (meer) te zien buiten. Alleen weet ik niet of de geur ook weggenomen is, maar ik rook niets in ieder geval. Goede aankoop geweest dus!

Evert-Jan Blijenberg

prima investering

Rated 4,0 out of 5
23 maart 2023

Ik heb nu een jaar een 180mm abcat. Gebruik de houtkachel elke avond en nadat de kachel goed brandt sluit ik de abcat. Grote voordeel, dat zo de abcat de trek in de schoorsteen vermindert en ik de zuurstof toevoer volledig open kan houden. (Voorheen temperde ik de kachel door knijpen zuurstof toevoer). Gevolg is elke keer een vrijwel geheel schoon raam, hooguit aan de beide zijkanten enige aanslag. Maak de abcat globaal 1x per 2 weken schoon.

Sipko Huismans

Deel uw ervaring

Search