Schoonmaken ABCAT houtrookfilter

Het schoonmaken en reinigen van het ABCAT® houtrookfilter

Net als de houtkachel, moet het ABCAT houtrookfilter echter ook worden schoongemaakt. We adviseren u om het filter regelmatig schoon te maken en de as die erin achterblijft te verwijderen. Wanneer de ABCAT® regelmatig haar bedrijfstemperatuur bereikt is dit voornamelijk minerale as. Deze as vindt u ook terug op de bodem van de kachel als bodemas. Om de ABCAT® te reinigen dient u de module uit de pijp te nemen. De ABCAT® kan vervolgens met lauw of warm water worden schoongespoeld. Wanneer de module droog is, kunt u het weer terugplaatsen.

De regelmaat van het schoonmaken hangt van veel factoren af zoals het aantal branduren, de aard van de brandstof en het ontwerp van de kachel en de schoorsteen. We adviseren u om het filter tegelijk schoon te maken met het legen van de aslade van de kachel. En om dat meteen na de installatie met regelmaat te doen. Aan de hand van de hoeveelheid as die uit de module komt kan worden beoordeeld wat de frequentie van schoonmaken in uw situatie zou moeten zijn.

Het onderhoud in beeld

Het ABCAT® houtrookfilter is eenvoudig schoon te maken en te reinigen. In een aantal simpele stappen leggen wij aan de hand van de onderstaande video uit hoe het filter het beste onderhouden kan worden.